Afgelopen weekend heb ik de allerlaatste groente van vorig seizoen uit de tuin gehaald. Tijd om de tuin lente-klaar te maken! En dat betekent dat er afgerekend moest worden met de laatste winter groente. Er stond nog boerenkool, prei en wat knolselderij. De boerenkool is na blancheren in de diepvries verdwenen, samen met een groot gedeelte van de prei. Maar zo’n mooie oogst van preitjes en verse knolselderij vraagt natuurlijk om een lekker en gezond soepje! Dus: prei knolselderijsoep.

prei-in-mand

Simpele soep

Na zo’n dag hard werken in de moestuin heb ik geen zin meer om uitgebreid te koken. Deze soep is daarom een uitkomst, want hij bevat naast de garnering maar 3 ingrediënten en is razendsnel klaar. Dus ook als je geen moestuin hebt en weinig tijd kun je snel een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel zetten. Met een tosti met je favoriete beleg erbij ben je zo klaar en heb je toch je groentes weer binnen.

twee-knolselderij

Ingrediënten

Voor 1 liter soep:

300 gram knolselderij

500 gram prei

1 liter groentebouillon

De basics: olijfolie en peper & zout

prei-knolselderij-gesneden

Bereiding

Schil de knolselderij en snij in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Was de prei en snij in ringen. Maak ondertussen de groentebouillon (ik gebruikte voor deze soep een bouillonblokje). Verhit wat olijfolie in een pan en bak de knolselderijblokjes totdat deze zacht zijn. Voeg daarna de prei toe en bak mee totdat het lekker begint te geuren. Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over kommen en garneer eventueel met groente chips*.

*Op de foto gebruikte ik de groente chips die ik kocht op VeggieWorld, maar in iedere supermarkt zijn ze wel te koop. Ze geven crunch en kleur aan iedere simpele soep!

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Dank je voor je aanmelding! We hebben je inschrijving succesvol ontvangen.
Helaas is je aanmelding niet gelukt. Probeer het later nog eens.