Komend seizoen heb ik voor het eerst een kas, waarin ik ook paprika’s wil gaan kweken. Dat heb ik nooit eerder gedaan: het is er nooit van gekomen en kweken in een kas is voor paprika’s ook eigenlijk wel het best. Wortels daarentegen heb ik ieder jaar. Uit eigen tuin zijn ze zoveel lekkerder, ik maak er dan ook vanalles mee. Gember is ook een moestuin primeur voor seizoen 2017. Aan het eind van dit seizoen kan ik deze soep volledig uit eigen tuin gaan maken. Voorheen kon dat dus niet, maar hij was er niet minder lekker om!

Vitaminebom

Ik probeer altijd zoveel mogelijk verschillende groentes te eten, dan weet je zeker dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je alle kleuren eet ben je het allergezondst bezig! Gember is ook zo’n powerfood dat in geen enkele keuken mag ontbreken. Supergezond en geeft deze soep zijn lekkere kruidige karakter.

Ingrediënten (voor ongeveer 1 liter soep)

750 gram wortels
2 rode parika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
stukje gember ter grootte van je duim
500 ml groentebouillon
De basics: olijfolie en peper en zout

Bereidingswijze

Schil de wortels en snij in plakjes. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Rasp de gember. Snipper ui en knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg daarna de stukjes wortel en paprika toe en bak heel even mee. Giet de bouillon erbij en laat 20 minuutjes op zacht vuur pruttelen. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

 

Heb jij deze soep geprobeerd? Laat me weten of je ‘em lekker vond met #lekkerzelfdoen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Dank je voor je aanmelding! We hebben je inschrijving succesvol ontvangen.
Helaas is je aanmelding niet gelukt. Probeer het later nog eens.

2 Comments

  1. Thomas 29 maart 2017 at 07:29

    Ik lees je blog telkens met veel plezier, Danielle! Ook fijn dat het grammaticaal en spellingtechnisch allemaal klopt. ;) Keep up the good work!

    • Danielle 1 april 2017 at 06:23

      Wat leuk dat je reageert, Thomas! En bedankt voor je compliment, ik doe mijn best!

Comments are closed.