Project Description
Boerenkoolpesto met walnoten
Het is zover. We hebben de eerste vorst weer gehad, het wintergevoel is definitief aangebroken. Tijd voor de echte najaarsgroenten zoals boerenkool! Om eens iets anders te maken dan de eeuwige stamppot dacht ik aan een smaakmaker die altijd kan: pesto. Hallo boerenkoolpesto met walnoten! Pesto is een van die dingen die overal en altijd goed zijn: door de pasta, over groenten en aardappels of op een broodje. En doordat ik walnoten gebruik in plaats van pijnboompitten is dit recept ook nog eens extra gezond.
De eerste vorst is geweest, dus de boerenkool is weer op smaak. Dit is geen fabeltje: door de vrieskou houdt de plant meer suikers vast waardoor deze lekkerder wordt. Palmkool of Cavolo Nero leent zich trouwens ook uitstekend voor dit recept. Dus je hebt wat te kiezen.
Ingrediënten
Zo maak je het:
Ik maak vaak een grote hoeveelheid in een keer, want deze pesto laat zich ook goed invriezen. Hij is dan veel langer houdbaar: minstens een paar maanden. Ik vul bakjes per portie: steeds genoeg voor een pasta voor 2. Deze pesto is trouwens erg lekker met zoete aardappel toast: 3 gezonde superfoods in één!