Dit is er weer zo een: een recept dat ik maakte en fotografeerde voor Livar! Het Limburgs Kloostervarken staat voor eerlijk en heerlijk vlees en de hele keten van herkomst is bekend. Nu het BBQ seizoen weer is aangebroken gaan veel mensen meer vlees eten. Hoewel je op een houtskoolgrill de heerlijkste groentegerechten kunt maken, vind ik dat een stukje vlees er echt wel bij hoort. Maar dan wel van de beste kwaliteit!

Goed vlees heeft vaak niet meer nodig dan wat goede kruiden en specerijen. In dit recept geef ik de rozemarijn zelfs een extra functie: je gebruikt de takjes als spiezen, waardoor het vlees door en door die kruidige smaak krijgt.

Ingrediënten (voor 8 spiesen)

1,2 kg Livar procureur in plakken van 3 cm

8 lange takjes rozemarijn, bij voorkeur met een houterige stengel

2 teentjes knoflook, gepeld

1 theelepel fijngeraspte citroenschil

1 theelepel venkelzaad, gekneusd

1 theelepel chilivlokken of piri piri

60 ml olijfolie

Zeezout en vers gemalen peper

 

Benodigdheden

Grillpan of BBQ

 

Bereiding

Haal de procureur uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.

Verwijder de naaldjes van de takjes rozemarijn, maar laat daarbij de bovenste naaldjes zitten. Snij aan elk takje rozemarijn een spits puntje en leg apart. Hak de naaldjes fijn.

Doe de fijngehakte rozemarijn in een keukenmachine samen met de knoflook, citroenschil, venkelzaad, chilivlokken, olijfolie en zout en peper. Draai op hoge snelheid tot een geurige marinade.

Snij de procureur in gelijke blokjes van 3×3 cm. Schep om met de marinade en laat minimaal 15 minuten staan. Rijg vervolgens de blokjes aan de spiesjes.

Verhit de grillpan of BBQ en grill de spiesjes totdat ze rondom mooi bruin en gaar zijn.

 

Serveertip:

Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel en tomatensalade.