Deze tomatensoep is een echte zomertopper! Gemaakt met alle zomergroentes die doen denken aan de zon: tomaten, paprika’s en pepertjes. Bomvol vitamines! Deze soep kun je goed inmaken of bewaren in de vriezer, dus je kunt een hele voorraad maken van je moestuinoogst. En met groentes van de groenteboer smaakt ‘ie ook prima hoor!

Wat heb je nodig

1 kilo rijpe tomaten

4 rode paprika’s

1 rode peper

2 uien

4 tenen knoflook

500 ml groentebouillon

tijm

olijfolie, peper & zout

Zo maak je de soep

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij paprika’s (zonder zaadlijsten) en tomaten in stukken en halveer het pepertje. Verwijder eventueel de zaadjes van de rode peper als je niet van heel pittig houdt. Doe alles in een braadslee en besprenkel met de olijfolie en de tijm. Zet voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe daarna alles in een soeppan. Je kunt eventueel de velletjes verwijderen van tomaat en paprika, maar ik laat het vaak achterwege in verband met tijdgebrek. Voeg de hete groentebouillon toe en laat 5 minuutjes pruttelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Garneer voor het opdienen met wat blaadjes tijm en een scheut olijfolie.

Bewaren

Bewaren