pesto van radijsblad

Pesto van radijsblad

In de moestuin heb je regelmatig plantenresten over, waarvan je in eerste instantie misschien denkt dat het op de composthoop hoort. Maar wist je dat je van veel knipsels, pluksels en snoeisels gewoon iets lekkers kunt maken? Van de resten loof van prei maak je bijvoorbeeld heerlijke olie. En van het loof van radijs kun je pesto van radijsblad maken. Wedden dat je anders naar je oogst gaat kijken als je eenmaal ontdekt wat er allemaal mogelijk is?

Radijsblad pesto maken

Een redelijk bekende is pesto van radijsblad. OERMOES is zeker niet de eerste die erover schrijft! Maar hopelijk valt de combinatie met geroosterde amandel bij je in de smaak. Lees vooral ook even de tip onderaan deze blog, want je stelt eenvoudig jouw ultieme pesto samen door verschillende combinaties te proberen. Het enig wat je hoeft te doen is een ingrediënt uit dit recept vervangen en lekker uit te proberen.

Bewaren

Bewaren

Ingrediënten

  • Het loof van 1 bosje radijs
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram amandelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Verwijder gele en verdorde blaadjes, zodat je mooi en fris groen loof overhoudt.
  • Hak de amandelen grof en rooster deze even aan in een droge koekenpan.
  • Doe het bladgroen, de kaas, knoflook, amandelen en zout in een keukenmachine.
  • Pulse totdat je een fijne textuur hebt. Heb je geen keukenmachine? Zet je spierballen aan het werk en gebruik een vijzel. Dit werkt ook prima!
  • Voeg vervolgens geleidelijk olijfolie toe terwijl de machine blijft draaien.
  • Breng de pesto op smaak met peper.
  • Schenk de pesto in een afgesloten pot en schenk er een klein laagje olie op, zodat het hele oppervlak bedekt is. Zo blijft de pesto langer houdbaar.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Serveer de pesto over pasta, als dip of als smeerbare saus voor sandwiches.
  • TIP: vervang radijsblad door rucola, blad van paardenbloem of erwtenscheuten. Speel met smaken en kies ook eens voor andere noten, zoals walnoot of hazelnoot. En varieer met de kaas (bv oude kaas of pecorino) om zo je custom pesto te maken.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Dank je voor je aanmelding! We hebben je inschrijving succesvol ontvangen.
Helaas is je aanmelding niet gelukt. Probeer het later nog eens.