Project Description

Zomerse slasoep met munt

OERMOES houdt van soep! Behalve dat soep gewoon heel erg lekker is, is het een van de gemakkelijkste gerechten om snel veel groente binnen te krijgen. Bovendien kan ik er veel oogst in kwijt, en vaak maak ik van wat-ik-op-dat-moment-in-de-tuin-heb een lekker en voedzaam soepje. Laatst had ik veel sla in de tuin die geoogst moest worden, hij begon namelijk al bloemen te vormen! In een salade is die vaak al minder lekker, maar wist je dat je van sla ook soep kunt kunt maken? Bij deze dus een recept voor een zomerse slasoep met doperwtjes en munt.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 1 krop sla, liefst de ‘gewone’ kropsla
  • 5 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 gram doperwten
  • 25 gram munt, alleen de blaadjes + genoeg voor de garnering

Zo maak je de soep

  • Snij de bosuitjes en de knoflook fijn en bak ze, samen met de doperwten, aan in een beetje olijfolie.
  • Voeg bouillon toe en breng aan de kook.
  • Zodra het kookt voeg je de sla toe en laat je het geheel 5 minuten koken.
  • Op het laatst doe je de munt erbij, laat die nog 1 minuut meekoken.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met blaadjes munt.
  • TIP: Deze soep is koud ook erg lekker.

Verdeel de soep over 4 kommen en sprenkel er wat olie eroverheen. Meteen opdienen (en opeten!). Lekker met zoete aardappel toast.