
Flower power salade met eetbare bloemen
Laatst schreef ik al een blog over eetbare bloemen in de tuin. Ik weet dat het seizoen bijna afgelopen is, maar dit ‘recept’ voor een flower power salade wil ik je toch niet onthouden. Een echt recept is het eigenlijk niet, want je hoeft er niet meer voor te doen dan wat bloemen verzamelen en te mengen met je favoriete dressing en sla. Misschien motiveert het je wél om volgend jaar ook wat eetbare bloemen te zaaien in jouw tuin of op je balkon. Heb je een tuinfeest of iets te vieren? Zet deze salade met eetbare bloemen dan zeker op het menu. Zoveel kleur krijg je normaal gesproken niet snel op je bord. Succes gegarandeerd!
Ga je nog zaaien? Kies dan zeker voor Oost-indische kers, het eetbare viooltje, komkommerkruid, goudsbloem en groot kaasjeskruid. Dit geeft de ultieme kleurexplosie!
Flower power salade, wat heb je nodig?
Voor 1 flinke of 2 kleine porties
- 150 gram van je favoriete sla
- 1 kop eetbare bloemen mix
- 1 chioggia bietje, voor de extra kleurexplosie
Voor de dressing
- 1 eetlepel azijn van Oost-Indische kers bloemen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel heel fijn gesneden ui of sjalotje
- 1 theelepel ahornsiroop
- versgemalen peper en zout
Zo maak je de flower power salade
- Was de sla grondig en droog in een sladroger (Althans, zo doe ik het. Heb jij een andere manier? Ook prima!)
- Schil het bietje en halveer, snij daarna in dunne plakjes
- Maak de dressing door alle bovengenoemde ingrediënten in een kopje door elkaar te mengen
- Hussel alles door elkaar.
- Giet de dressing erover. Doe dit vlak voor het opdienen, dan blijft je salade mooi.