Heb je Oost-Indische kers in je tuin? Dan heb ik hier een eenvoudig recept voor je met een wow-effect! Azijn van Oost-Indische kers bloemen is makkelijk te maken en ziet er geweldig uit. Niet alleen voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te geven! En wil je alles weten over het kweken van Oost-Indische kers? Klik dan even hier, het is heel gemakkelijk!

Wat heb je nodig?

  • Allereerst een mooi flesje of glazen pot met een deksel die goed sluit
  • Voldoende azijn om flesje of pot te vullen
  • Een flinke kom bloemen van de Oost-Indische kers
  • Een handvol peperkorrels

Azijn van Oost-Indische kers bloemen recept

Ga allereerst de tuin in om te plukken. Kies de mooiste bloemen en let op dat je zo weinig mogelijk beestjes meeneemt. Zorg dat je voldoende plukt om de fles of pot te vullen. Steriliseer flesje of pot én de deksel in kokend water en zet op de kop weg om af te koelen. Doe om te beginnen wat peperkorrels in ieder flesje. Vul daarna met de bloemen en vul af met azijn naar keuze. Ik gebruik vaak azijn van Tromp Rueb, die smaakt goed!
Zet weg op een donkere koele plek, bijvoorbeeld een keukenkastje. Dit gevulde flesje ziet er nu zo mooi uit, erg leuk om weg te geven! Zeg er dan wel bij dat ze na verloop van tijd de azijn wel nog even moeten zeven.
Na twee weken is de smaak goed in de azijn getrokken. Deze heeft nu een fantastische oranje kleur en bovendien een lekkere peperige smaak! De bloemen en peperkorrels mogen er nu uit. Om er zeker van te zijn dat er geen beestjes of stukjes achterblijven is het het beste om de azijn te zeven. Ik doe dit met een kaasdoek, dan blijft er zeker niks achter. Een koffiefilter werkt ook, maar dan heb je wat meer geduld nodig omdat het langzaam doorloopt. Tot slot nog het bewaaradvies: deze azijn is op een koele plek minstens 2 maanden houdbaar.
Wist je dat je dit ook met bieslookbloemen kunt doen? Klik hier voor het recept.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Dank je voor je aanmelding! We hebben je inschrijving succesvol ontvangen.
Helaas is je aanmelding niet gelukt. Probeer het later nog eens.

2 Comments

  1. dirk 26 november 2018 at 19:38

    Overheerst de azijn smaal niet boven de scherpe smaak van de indisch kers?

    • Danielle 2 april 2019 at 11:03

      Hallo Dirk,

      Nog bedankt voor je bericht, ik zie dat je dit al even geleden geplaatst hebt… Door de bloemen lang genoeg te laten trekken en peperkorrels toe te voegen komt de pittige pepersmaak goed naar voren. Je proeft de bloemen dus wel goed!

      Met groene groet, Danielle

Comments are closed.