Je hoort en leest er steeds meer over: moestuinieren is hot! Twijfel je of een moestuin beginnen iets voor jou is, of denk je dat je het niet kan? Ik geef je hieronder 5 redenen waarom je dit seizoen nog met een moestuin zou moeten beginnen.

1. Het is instant ontspanning

Als ik thuiskom na een drukke dag werken ben ik blij dat ik even de moestuin in kan. Groentes laten zich niet haasten, dus alles gaat op zijn eigen tempo. En het is heerlijk om daarin mee te gaan. Even een rondje maken en de frisse lucht opsnuiven,  kijken hoe alles erbij staat en hier en daar wat plukken: geen stress. Relax!

2. Verser dan dit wordt het niet

Je loopt je tuin in, plukt wat sla en radijsjes, neemt een courgette mee en maakt daarmee je avondmaaltijd klaar. Van tuin tot bord in minder dan een uur. Dat lukt je op geen enkele andere manier. Bovendien zijn er geen verpakkingen nodig en dat scheelt een berg afval.

3. Je weet wat je eet

Je hebt het zelf gezaaid, je hebt het zelf zien groeien en je hebt het zelf geoogst. Je kent je groente als geen ander! Je weet 100% procent zeker dat er niks geks mee gebeurd is, dat je groentjes onbespoten zijn en hartstikke vers.

4. Het is leerzaam

Een moestuin beginnen is leerzaam op verschillende vlakken. Naast dat je iets leert over de groeiwijze van de verschillende groentes, leer je ook dat niet altijd alles gaat zoals jij dat wilt. Een mooie metafoor voor het leven ;-) De natuur laat zich niks opleggen en dat kan wel eens verfrissend werken. Je wordt als het ware één met de natuur en de seizoenen.

5. Je proeft het

Last but not least: de smaak! Of het nu komt doordat het niet industrieel geteeld is en alle tijd heeft gekregen om te groeien. Óf door het feit dat je al die moeite hebt gedaan en met liefde voor je plantjes hebt gezorgd: groente uit eigen tuin smaakt het allerbest!
Heb je er zin in gekregen en ga je een moestuin beginnen? Lees dan meer over gemakkelijke moestuin planten om mee te starten.

 

Bewaren