Project Description
Gerookte zalm van wortel
Het laatste dat ik tegenkwam bij mijn struintochten over het internet, is vegan gerookte zalm. Hiervoor marineer je wortel, waardoor deze vreemd genoeg een vergelijkbare smaak en textuur krijgt als gerookte zalm. Het proberen waard, niet?
Er is altijd wel weer iets nieuws te verzinnen met groentes als basis. Nu veganisme steeds gangbaarder wordt komen er ook steeds meer plantaardige alternatieven voor vlees, ei, zuivel en vis. De vegan kant en klaar producten die je in de supermarkt vindt zijn doorgaans niet heel gezond. Maar gelukkig is zelf maken altijd een optie.
Zelf ben ik geen vegan en ook geen vegetariër, maar ik hou gewoon heel erg van groente! Ik eet dus wel gewoon vlees en vis. Maar als ik iets voorbij zie komen waarbij ik groente kan omtoveren in iets anders, dan is mijn nieuwsgierigheid gewekt. En jullie weten inmiddels: OERMOES houdt wel van een experimentje.
Ingrediënten voor gerookte zalm van wortel
Zo maak je het
Eerst even een korte uitleg over de liquid smoke. Dit vloeibare goedje is precies wat de naam doet vermoeden: het is vloeibare rook. Liquid smoke is een natuurlijk product, dat een rokerige smaak geeft aan gerechten.
Daarna is de wortel-zalm klaar om gegeten te worden! Het is erg lekker op een broodje, maar je kunt er ook een salade mee maken of in andere gerechten verwerken waar je normaal gesproken zalm gebruikt.