Project Description
Hartige pompoentaart met rode ui en geitenkaas
Het pompoen-seizoen is weer aangebroken! Deze oranje groente is een van mijn favorieten en ik koop ze dan ook het hele jaar door (als ze te krijgen zijn), maar eten uit eigen tuin is natuurlijk het lekkerst én leukst. Vaak rooster ik ze in plakjes in de oven en eet ze dan in plaats van aardappels, maar pompoenen laten zich natuurlijk ook uitstekend verwerken in soepen, salades en zoals in dit recept: een hartige pompoentaart met rode ui en geitenkaas. Laatst wilde ik a-la-minute iets met pompoen eten en dan moet je soms improviseren.
Na een korte blik in de koelkast was ik eruit: er lag nog geitenkaas, een doos eieren, ik had nog bladerdeeg in de diepvries en tijm in de tuin. En rode uien! Ingrediënten genoeg om een lekkere herfstige pompoentaart mee te maken. Simpel te maken en mooi om te zien, een echt OERMOES recept dus!
Ingrediënten
Zo maak je hem
Voor een volwaardige maaltijd combineer je deze hartige pompoentaart met rode ui en geitenkaas met een soep, bijvoorbeeld deze courgette-basilicum soep. Wij kregen hem niet helemaal op, dus ik heb de rest de volgende dag als lunch meegenomen. Koud was hij ook erg lekker!
Meer pompoen-inspiratie nodig? Eerder maakte ik al deze spicy pompoensoep en de herfstige pompoencake met speculaaskruiden.