Spicy pompoensoep

Spicy pompoensoep

Voor dit recept gebruikte ik een Hokkaido pompoen uit de tuin en een flespompoen uit de winkel. Het is maar net wat je hebt liggen en hoeveel soep je wilt maken. Qua smaak lijken ze erg op elkaar en normaal gesproken gebruik ik de Hokkaido’s om te roosteren en als bijgerecht. Die zijn met schil namelijk echt lekker. De schil van de flespompoen wordt taai in de oven dus die vind ik handiger voor soep.

Tegenwoordig heb ik best wel wat handigheid in het schoonmaken van een pompoen, maar dat was in het begin wel anders. Met gevaar voor eigen leven ging ik ze te lijf!  Binnenkort meer over het handig schoonmaken, en straks ook fijne tips over wat je met de pitten kunt doen. (Niet weggooien dus, bewaar ze tot die tijd maar gewoon in de diepvries). Voor deze soep heb ik de pompoenen eerst geroosterd in de oven, zodat de smaken extra goed naar voren komen. Dit recept heeft dan ook niet veel ingrediënten nodig en heeft toch een volle, rijke smaak. Hij bevat alleen maar plantaardige ingrediënten en vooral héél veel groente.

Om deze soep extra verwarmend te maken heb ik hem lekker pittig gemaakt met allerlei specerijen. Bovendien maakt dit de soep nog gezonder. Vooral het gebruik van kurkuma maakt van deze soep een waar health-boosting gerecht. Kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en bevat ontzettend veel anti-oxidanten. Reden te meer om dit recept eens te proberen!

Ingrediënten

  • 1 Hokkaido pompoen en 1 flespompoen (of 2 van dezelfde mag ook)
  • 2 witte uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • De basics: olijfolie, peper & zout
  • Chilivlokken of piri piri voor de garnering

Zo maak je spicy pompoensoep

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de pompoen in plakken.
  • Snij ook de ui, knoflook en rode peper alvast in kleine stukjes. (Bij de rode peper kun je ervoor kiezen de zaadjes erin te laten, maar ik liet ze weg. Ik hou wel van pittig, maar niet van extreem!) Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  • Rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar (controleer even door er met een vork in te prikken).
  • Maak ondertussen de groentebouillon.
  • Als de pompoen bijna gaar is verhit je voldoende olijfolie in een pan met dikke bodem.
  • Bak hierin de ui aan totdat deze glazig is en voeg dan de knoflook en de specerijen toe. Bak alles even door zodat de smaken goed vrijkomen. Dit ruikt altijd zó lekker!
  • Voeg dan de pompoenplakken toe en roer alles nog eens goed door elkaar.

Is de soep te dik dan kun je nog wat bouillon toevoegen. Dit kun je ook doen als je hem te pittig vindt, of je doet er dan wat (kokos-)room doorheen.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Dank je voor je aanmelding! We hebben je inschrijving succesvol ontvangen.
Helaas is je aanmelding niet gelukt. Probeer het later nog eens.