pompoencake met speculaaskruiden

Pompoencake met speculaaskruiden

Het is weer zover: de pepernoten (eigenlijk bedoel ik kruidnoten!) liggen al in de winkels. Hoewel ik ze erg lekker vind probeer ik het kopen ervan zo lang mogelijk uit te stellen. Maar lekker kruidig zijn ze wel en ze passen zo goed bij het weer… Ik hou sowieso van dat herfstige gevoel. Lekker wandelen en uitwaaien en daarna genieten bij het haardvuur van pompoensoep, een speciaalbiertje of een kop warme chocolademelk. Aangezien ik hou van baksels met groente, heb ik deze keer een cake bedacht die perfect aansluit bij dat herfstgevoel: een lekker kruidige pompoencake met speculaaskruiden. Perfect na een frisse wandeling! Deze cake is gemakkelijk te maken, best wel gezond en heel geschikt voor gelegenheden als Halloween en Sinterklaas. Dus aan de slag!

Ingredi├źnten

  • 450 gram pompoen (in mijn geval was dit een halve butternut/flespompoen, maar je kunt ook de ‘gewone’ oranje gebruiken)
  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 100 gram honing of agave/ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • Snuf zout
  • Een handje pompoenpitten als garnering

Zo maak je de pompoencake met speculaaskruiden

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Schil de pompoen en snij in blokjes
  • Kook de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten gaar en spoel af onder de koude kraan
  • Meng speltmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom
  • Prak in een andere kom de pompoenblokjes met een vork
  • Doe de eieren en de honing daarbij en klop met een garde tot een glad beslag
  • Voeg nu beetje bij beetje het meelmengsel toe aan het beslag zodat je geen klontjes krijgt
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier (ik gebruik liever geen cakevorm, want die is te hoog en dan wordt de cake niet goed gaar)
  • Doe het beslag in de ovenschaal en bestrooi met de pompoenpitten
  • Zet in de oven voor ongeveer 45 minuten, de keuken gaat heerlijk ruiken!
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt

Lekker met warme chocolademelk of, zoals ik graag doe, met gemberthee! Ga jij dit recept proberen? Laat me weten wat je ervan vind en laat hieronder een reactie achter. Nog een lekker recept met pompoen proberen? Check deze spicy pompoensoep!

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Dank je voor je aanmelding! We hebben je inschrijving succesvol ontvangen.
Helaas is je aanmelding niet gelukt. Probeer het later nog eens.