Project Description

Zoete aardappel toast als gezonde boterham

De laatste tijd ben ik veel bezig met het maken van nieuwe recepten en foodfoto’s. Er is immers wat minder werk in de tuin… Op die foto’s komt de zoete aardappel toast nogal vaak in beeld! Eigenlijk te simpel om een ‘recept’ voor te schrijven, maar omdat ‘ie zo vaak op de foto’s staat geef ik toch een korte uitleg.

Deze zoete aardappel toast eet ik namelijk zó vaak dat ik er wat speciale aandacht aan wil geven. Op zondag maak ik vaak een batch van deze handige ‘boterhammetjes’. Ik beleg ze gedurende de week met avocado, pindakaas of pesto of ik eet ze als toast bij de soep. Ze zijn handig voor de mensen die geen granen willen of kunnen eten en lekker voor iedereen! Bovendien bevat zoete aardappel ontzettend veel voedingsstoffen en is het een gezonde aanvulling op je voedingspatroon.

Eerder schreef ik in een blog al een beetje over het kweken van zoete aardappel, maar dat is nog geen succes gebleken. Ik koop ze dus gewoon in de winkel voorlopig, totdat ik een goeie kweekmanier gevonden heb.

Hoe maak je zoete aardappel toast?

Easy peasy: was de zoete aardappels goed en snij ze in plakken van een centimeter dik. Je hoeft ze niet te schillen. Liever niet zelfs, dan krijg je een crunchy randje! Verwarm een contactgrill of grillpan voor en bestrijk lichtjes met olijfolie. Ik geef de voorkeur aan de contactgrill (een tosti- of wafelijzer kan denk ik ook) want dan ben je twee keer zo snel klaar. Grill de plakken totdat je de eerste strepen ziet en draai ze dan een keer om zodat er een mooi ruitjespatroon ontstaat. Hoe langer je ze grillt hoe minder zacht ze worden. Dat was het! Je kunt deze zoete aardappel toast in een bakje in de vriezer bewaren.

In deze blogs komt de toast tot nu toe voorbij:

  • Zoete aardappel pastinaak soep met groene prei-olie
  • Boerenkool walnootpesto