Project Description
Zoete aardappel tomaten soep
Ik heb een nieuwe favoriete soep! Dit recept is eigenlijk ontstaan uit pure noodzaak; ik had namelijk nog veel tomaten over én zoete aardappels dus die moesten op. Gooi nog een restje bouillon in de mix en voilà: zoete aardappel tomaten soep. Zoete aardappels heb ik wel eens in de moestuin gehad, maar de opbrengst is nog nooit geweldig geweest. Gelukkig kun je ze tegenwoordig overal kopen. Ik eet deze simpele soep meestal rond een uur of 3, dan kom je middag makkelijk door tot het avondeten!
De zoetigheid van de aardappels in combinatie met het tikje zuur van de tomaten zorgt ervoor dat deze soep weinig extra’s nodig heeft voor een volle en rijke smaak. Hij doet me zelfs een beetje denken aan Chinese tomatensoep. Als garnering kun je er dus nog wat taugé of omeletreepjes aan toevoegen. Maar simpel afmaken met een beetje lente-ui kan natuurlijk ook.
Ingrediënten
Zoete aardappel tomaten soep recept